Поліція розглядає три версії причин пожежі в Луганській області. Зеленський обіцяє виплати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція розглядає три версії лісової пожежі в Луганській області — погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.

Про це заявив глава Національної поліції Ігор Клименко.

Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення пожежної безпеки, що призвело до жертв і збитків (ч. 2 ст. 270 КК). Остаточна причина буде встановлена тільки після експертизи.

У Новоайдарському районі зараз працюють посилені групи слідчих і створена пошукова група кримінальної поліції. Для охорони та патрулювання на місці працюють понад 60 працівників поліції.

На Луганщину також прибув з візитом президент Володимир Зеленський. Він заслухав доповідь оперативного штабу та висловив співчуття сімʼям загиблих.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай і Зеленський заявили, що жертвами пожежі (йдеться про загиблих) стали 5 осіб, але інформація не повна. Групи пожежників ще обстежують територію.

За словами Зеленського, кожному, хто втратив житло, виплатять по 300 тисяч гривень. «Ми вирішили надати 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила будинок. Для того, щоб можна було купити нове житло. Обласна адміністрація з цим допоможе. Найближчим часом проговоримо з Кабміном», — сказав Зеленський.

Кожному потерпілому обіцяють 20 тисяч гривень для підтримки, окремі виплати будуть сімʼям загиблих.

  • Лісова пожежа в Луганській області розпочалася 6 липня. Вона охопила площу близько 50 гектарів, але вже 7 липня її локалізували. Через сильний вітер і високу температуру вогонь знову поширився — почали горіти села. Пожежа знищила багато будинків. Осередки пожежі — поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове.
  • У штабі ООС заявили, що до гасіння залучили військових, техніку та безпілотники. Голова Луганської військово-цивільної адміністрації до цього заявив, що бойовики «ЛНР» не дають авіації ДСНС гасити пожежу.
  • За останніми даними, загинули від 5 до 7 людей, але жертв може бути більше. Госпіталізовано 27 потерпілих.