Пожежа у Луганській області: Аваков заявив про дозвіл на залучення авіації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Пожежа у Луганській області: Аваков заявив про дозвіл на залучення авіації

Twitter / Арсен Аваков

Штаб Операції об’єднаних сил дав дозвіл на використання пожежних літаків у Луганській області, де 6 липня спалахнула лісова пожежа. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

«З 11:00 рішенням штабу ООС дозволено використання пожежних літаків», — наголосив міністр. Найбільше постраждало селище Смолянинове.

Президент Володимир Зеленський заявив, що кожна сім’я, яка втратила житло внаслідок пожежі, отримає 300 тис. грн, кожному постраждалому також буде виділено по 20 тис. грн на підтримку, окремо будуть передбачені виплати за загиблих.

  • Лісова пожежа в Луганській області розпочалася 6 липня. Вона охопила площу близько 50 гектарів, але вже 7 липня її локалізували. Через сильний вітер і високу температуру вогонь знову поширився — почали горіти села. Пожежа знищила багато будинків. Осередки пожежі — поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове.
  • У штабі ООС заявили, що до гасіння залучили військових, техніку та безпілотники. Голова Луганської військово-цивільної адміністрації до цього заявив, що бойовики «ЛНР» не дають авіації ДСНС гасити пожежу.
  • За останніми даними, загинули від 5 до 7 людей, але жертв може бути більше. Госпіталізовано 27 потерпілих.
  • Поліція розглядає три версії пожежі — погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.