ЦПК: У Венедіктової закрили провадження проти глави САП Холодницького

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
ЦПК: У Венедіктової закрили провадження проти глави САП Холодницького

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Кадрова комісія Офісу генпрокурора закрила дисциплінарне провадження проти глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, заступника генпрокурора Назара Холодницького.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, посилаючись на заступника начальника управління забезпечення діяльності кадрової комісії Владислава Скобунова.

Кадрова комісія розглядала провадження щодо Холодницького. Але, за словами Скобунова, провадження вирішили закрити.

Про що йдеться?

Дисциплінарне провадження щодо Холодницького ініціювала генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Офіс генерального прокурора проводив два службових розслідування щодо Холодницького, які ініціювала генпрокурор 26 і 28 травня. Ними займалися дві службові комісії, які очолювали заступники Венедіктової — Андрій Любович і Ігор Мустеца.

За інформацією «Бабеля», провадження стосувалися трьох епізодів.

В Офісі генпрокурора на запит відповіли, що до кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг також надійшло звернення народних депутатів щодо вчинення Холодницьким дисциплінарного проступку. Інформації про те, чи розпочато за ним провадження, у відповіді на запит не надали.

Депутат Олександр Качура, який раніше збирав підписи під зверненням до Офісу генпрокурора з проханням розпочати дисциплінарне провадження щодо Холодницького, повідомив «Бабелю», що поки не отримав відповідь з ОГП про те, що за його зверненням розпочали провадження.

Качура зібрав підписи під зверненням до Офісу генпрокурора з проханням розпочати дисциплінарне провадження щодо Холодницького через «некомпетентність» і «порушення процесуальних строків».

  • 26 травня генпрокурор Ірина Венедіктова звинуватила САП у неналежній роботі та пообіцяла на це відреагувати. Вона дорікала відомству і Холодницькому в незавершенні низки резонансних справ. Згодом САП відповіла на звинувачення, пояснивши, що всі справи їй дісталися у спадок від дореформеної ГПУ.
  • Венедіктова доручила провести службову перевірку щодо Холодницького.
  • У листопаді 2020 року закінчується 5-річний термін, на який Холодницького призначили главою САП.