Генпрокурор Венедіктова призначила двох своїх заступників — хто вони

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:

27 березня генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила двох своїх нових заступників — Андрія Любовича й Олексія Симоненка. Про це повідомляє пресслужба офісу генпрокурора.

Венедіктова представила їх колективу, повідомила, за якими напрямами вони працюватимуть, й оголосила новий розподіл обов’язків між заступниками генпрокурора.

Хто такий Олексій Симоненко?

До цього Симоненко працював в Службі безпеки України. Він подавав документи на участь у конкурсі на посаду заступника директора ДБР в січні цього року, коли Венедіктова ще була т. в. о. директора ДБР. Симоненко має земельну ділянку площею 2500 квадратних метри в Київській області. Решта майна належить його дружині Олені. Це квартира в Києві, житловий будинок (площа 640 квадратних метри) і дві земельні ділянки в Козині, а також кілька земельних ділянок у Нових Безрадичах під Києвом і квартира у Києві, якою вона спільно володіє з іншими людьми. Дружина єдина в родині має автомобіль — це Mercedes S-Class Coupe 400 2016 року випуску. Олена з 2019 року працює в сфері ресторанного бізнесу — володіє компанією «Крассула Б».

Симоненко відповідатиме в ОГ за розслідуваннями поліції, фіскальної служби, боротьбою з оргзлочинністю. Також він буде курирувати розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Хто такий Андрій Любович?

Любовичу 44 роки, він народився в Дніпрі, закінчив Дніпровський державний університет. Працював в органах прокуратури одразу після закінчення вишу. Починав з помічника прокурора і старшого слідчого прокуратури районної прокуратури Дніпра, служив начальником управління Дніпропетровської облпрокуратури, потім працював начальником відділу прокуратури Києва. Одразу після Революції гідності, з 22 січня 2015 року працював заступником прокурора Києва. А вже 2 квітня 2015 року був призначений прокурором Донецької області. Він працював там до жовтня 2016 року і звільнився з прокуратури взагалі.

Після звільнення створив ФОП і надавав послуги у сфері права, цю діяльність припинив на початку березня цього року. У 2016—2017 роках він придбав квартиру в селищі міського типу Авіаторське, неподалік від міста Дніпро, і паркомісце. На його дружину записані два гаражі-стоянки. Також він разом з батьком має офіс у тому ж населеному пункті. А в березні 2020 року вирішив взяти участь у конкурсі на посаду прокурора у відділ прокуратури Житомирської області. Має дочку й сина.

Він буде відповідати за розслідування Державного бюро розслідувань, питання катувань та інші порушення прав громадян з боку правоохоронців, злочини скоєні військовими, справи Майдану