Венедіктова призначила собі ще одного заступника

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила своїм заступником Ігоря Мустецу. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

У четвер Венедіктова представила Мустецу колективу Генеральної прокуратури та розповіла, за якими напрямами він буде працювати, відповідно до розподілу обов’язків між заступниками генпрокурора.

Наприкінці березня Венедіктова повідомила про перерозподіл повноважень своїх заступників. Справи Майдану передали новопризначеному заступнику — Андрію Любовичу. Розслідування справи Гандзюк підпорядкували іншому новопризначеному заступнику — Олексію Симоненку. Тодішній заступник Віктор Трепак мав відповідати за представлення інтересів держави в суді, міжнародно-правове співробітництво та повернення активів, а Гюндуз Мамедов — за розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

Сам Трепак потім заявив, що Венедіктова таким чином усунула його від розслідування справ Майдану і справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Хто такий Мустеца?

Випускник Національної академії прокуратури. В органах прокуратури працює з листопада 2002 року. З лютого 2011 по квітень 2014 року працював прокурором Шевченківського району Чернівців, з квітня 2014 по вересень 2016 року — заступником прокурора Чернівецької області. З вересня 2016 року Мустеца був першим заступником прокурора Чернівецької області.

У своїй декларації за 2018 рік Мустеца вказав, що не має у власності квартир і користується автомобілем Volkswagen Touareg (2013 року випуску), яким володіє спільно з дружиною.