Венедіктова забрала у Трепака справи Майдану і Гандзюк

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова перерозподілила сфери відповідальності між своїми заступниками. Віктор Трепак більше не займатиметься справами Майдану і справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Про це свідчить наказ від 27 березня «Про розподіл обов’язків між керівництвом Офісу генерального прокурора».

Справи Майдану передали новопризначеному заступнику – Андрію Любовичу. Розслідування справи Гандзюк тепер підпорядковане іншому новопризначеному заступнику — Олексію Симоненку.

«По новому розподілу обовʼязків департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія Юрійовича. За Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив. Про що ми з ним проговорили сьогодні вранці [...] Група прокурорів в справі залишається та ж сама», — написала Венедіктова на своїй сторінці у Facebook. І додала, що «це його рішення, якщо він вирішить відійти».

Згідно з наказом, Трепак відповідатиме за представлення інтересів держави в суді, міжнародно-правове співробітництво та повернення активів.

Гюндуз Мамедов, якого на посаду заступника у жовтні призначив тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка, відповідатиме за розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.