Холодницького хочуть відсторонити через провадження, яке ініціювала Венедіктова

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:
Холодницького хочуть відсторонити через провадження, яке ініціювала Венедіктова

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Дисциплінарне провадження, яке проводить кадрова комісія Офісу генерального прокурора щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної комісії Назара Холодницького, ініціювала генеральний прокурор Ірина Венедіктова. До комісії також надійшло звернення народних депутатів щодо Холодницького.

Такий висновок можна зробити з відповіді Офісу генпрокурора на запит «Бабеля» та з інформації джерел «Бабеля».

Згідно із відповіддю, Офіс генерального прокурора проводив два службових розслідування щодо Холодницького, які ініціювала генеральний прокурор 26 і 28 травня. Службові розслідування проводили дві службові комісії, які очолювали заступники Венедіктової — Андрій Любович і Ігор Мустеца. Згідно із відповіддю на запит, службові розслідування завершили. У документі зазначено: якщо в результаті службового розслідування встановлять ознаки дисциплінарного проступку, матеріали має розглянути кадрова дисциплінарна комісія.

У документі немає відповіді про результати розслідування та чого саме вони стосувалися. Але, за інформацією «Бабеля», саме у звʼязку з цими матеріалами Холодницького викликали на засідання кадрової комісії 17 червня, і в рамках цих матеріалів комісія мала розглядати його відсторонення від посади керівника САП.

Інформація про матеріали справи має статус «для службового користування». За інформацією «Бабеля», провадження стосуються трьох епізодів.

Крім того, в Офісі генпрокурора повідомили, що до кадрової комісії з розгляду дисциплінарних скарг також надійшло звернення народних депутатів щодо вчинення Холодницьким дисциплінарного проступку. Інформації про те, чи розпочато за ним провадження, у відповіді на запит не надали.

Депутат Олександр Качура, який раніше збирав підписи під зверненням до Офісу генпрокурора з проханням розпочати дисциплінарне провадження щодо Холодницького, повідомив «Бабелю», що поки не отримав відповідь з ОГП про те, що за його зверненням розпочали провадження.

Качура зібрав підписи під зверненням до Офісу генпрокурора з проханням розпочати дисциплінарне провадження щодо Холодницького через «некомпетентність» і «порушення процесуальних строків».