У Кореї друга хвиля коронавірусу. Її початок пов’язують з передчасним послабленням карантину

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Кореї друга хвиля коронавірусу. Її початок пов’язують з передчасним послабленням карантину

Philippe Teuwen / Wikipedia

У Кореї оголосили про другу хвилю пандемії коронавірусу, яка розпочалась у перші травневі вихідні, коли уряд послабив карантинні обмеження і громадяни попрямували до клубів і барів. Влада столичного регіону, де спостерігається найбільше випадків інфікування, переконана, що ситуація може погіршитися, якщо не вжити заходів.

Про це повідомляє Reuters.

У Центрі з контролю та профілактики захворювань Кореї заявили, що святкові вихідні на початку травня спровокували нову хвилю поширення інфекції в густонаселеному столичному регіоні, в якому раніше було небагато випадків зараження.

Чиновники вважають, що перша хвиля пандемії припала на лютий-квітень цього року. З її початком медики реєстрували по 900 випадків зараження на добу і більше — тоді Корея стала другим після Китаю епіцентром поширення коронавірусу.

Інтенсивні антикоронавірусні заходи, що включали масове тестування та відстежування контактів, зменшили кількість інфікованих до кількох осіб на добу ближче до кінця квітня.

Але щойно в країні оголосили про послаблення карантину на початку травня, кількість заражених на добу стрімко виросла. Новими жертвами переважно були молоді люди, які інфікувалися під час відвідування клубів та інших розважальних закладів у перші травневі вихідні.

За розрахунками Центру контролю та профілактики захворювань, друга хвиля пандемії мала розпочатися восени або взимку, але передчасне послаблення карантину спровокувало збільшення соціальних контактів і, як наслідок, появу нових осередків інфекції.

Влада столиці заявила, що наразі зростання кількості хворих тримається на контрольованому рівні, але якщо залишити все як є, вже скоро щодня реєструватимуть сотні нових випадків.