Друга хвиля пандемії в Китаї поширюється з Пекіну на сусідні міста. Нещодавно уряд хвалили за успіхи в боротьбі з коронавірусом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Друга хвиля пандемії в Китаї поширюється з Пекіну на сусідні міста. Нещодавно уряд хвалили за успіхи в боротьбі з коронавірусом

Betsy Joles / Contributor

Влада китайської столиці повернула жорсткі карантинні правила та розгорнула масове тестування населення після того, як в місті виявили нові випадки коронавірусу. Осередком нового сплеску інфекції став пекінський ринок, на якому знайшли інфікованих.

Про це повідомляє CNN.

Сьогодні в Пекіні зареєстрували 36 інфікованих людей. Всього з 12 червня виявили 79 хворих після двох місяців без жодного випадку.

Усі нові хворі пов’язані з фермерським ринком Сіньфаді, який постачає в столицю більшу частину овочів і фруктів, а також м’ясо та рибу. Наразі виявлено понад 30 тис. людей, які в останні два тижні відвідували ринок — всі вони на самоізоляції.

Спалах уже поширився на сусідні провінції, де наразі виявили п’ятьох інфікованих, які мали тісні контакти з інфікованими з Пекіну.

Раптова друга хвиля пандемії в Пекіні, який донедавна вважався найбезпечнішим містом на весь Китай, викликала повернення карантинних заходів. В уряді заявили, що ризик повторного сплеску був дуже високим.

На піку пандемії в березні в Пекіні виявили всього 420 хворих, порівняно з більш ніж 80 тис. в інших частинах Китаю. Місто вдалось вберегти завдяки жорстким заборонам на подорожі всередині країни.

Китайські державні медіа часто хвалили ефективні урядові заходи боротьби з коронавірусом у той час, як інші країни, особливо США, цю задачу провалили. Наразі пропагандисти запевняють, що Пекін не стане другим Уханем, з якого розпочалась пандемія, завдяки міцній владі та його піклуванню про населення.