У Китаї опублікували геном «пекінського» коронавірусу — ймовірно він походить з Європи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Китай опублікував дані геному коронавірусу, який виявили у Пекіні під час нещодавнього спалаху — ймовірно він походить з Європи. Про це повідомляє Reuters.

«Згідно з попередніми результатами геномного і епідеміологічного дослідження, вірус з Європи, але він відрізняється від вірусу, що поширюється в Європі зараз. Він старше, ніж вірус, що поширюється в даний час в Європі», — йдеться у заяві.

У Пекіні припускають, що існує кілька можливих сценаріїв того, як вірус потрапив в Китай:

«Він міг бути захований в імпортних заморожених продуктах харчування або переховувався в якомусь темному і вологому середовищі, такому як Сіньфаді, де навколишнє середовище не дезінфікували і не стерилізували».

Китай заявив, що передасть цю інформацію до Всесвітньої організації охорони здоровʼя. Дані про геном у Пекіні зібрали на основі трьох зразків — два людських та один з навколишнього середовища. Їх зібрали у той же день, коли Пекін повідомив про 183 нові випадки.

  • 12 червня в Пекіні виявили першого інфікованого за останні два місяці. Протягом декількох днів кількість нових випадків дозволила говорити про нову хвилю коронавірусу.
  • Влада Пекіну повернула жорсткі карантинні правила і розгорнула масове тестування населення.