Китай призупинив поставки лосося з Європи після сплеску коронавірусу. Але нема доказів, що риба могла бути причиною

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Китай призупинив поставки лосося з Європи після сплеску коронавірусу. Але нема доказів, що риба могла бути причиною

Photo by juan manuel Núñez Méndez on Unsplash

Китай призупинив поставки лосося з Європи і закликав жителів поки не вживати імпортні морепродукти після нового сплеску коронавірусу в Пекіні. Нові випадки інфікування повʼязують з продуктовим ринком, де нібито виявили вірус на дошці для риби. Проте немає жодних доказів, що риба могла бути причиною.

Про це пише Bloomberg.

Після нових випадків коронавірусу сервіси доставки та великі супермаркети, такі як Walmart Inc., прибрали з продажу лосось.

Спалах повʼязують з великим продуктовим ринком «Сіньфаді», адміністрація якого раніше заявила, що коронавірус нібито був виявлений на дошці, яку продавець використовував для обробки імпортованого лосося.

При цьому старший експерт Національної комісії з охорони здоров’я Цзен Гуан наголосив в інтерв’ю державним ЗМІ Китаю, що вчені ще мають з’ясувати походження вірусу. Проте він закликав жителів Пекіну поки не вживати лосось у сирому вигляді та не купувати імпортні морепродукти.

Також Китай призупинив імпорт лосося від європейських постачальників. Експерти наголошують, що сама риба навряд чи може бути причиною, пише Reuters.

За даними компанії Bakkafrost, на Китай припадає близько 5% світового попиту на лосось.

  • 12 червня в Пекіні виявили шістьох інфікованих коронавірусом за останні два місяці. Протягом кількох днів кількість нових випадків дала змогу говорити про нову хвилю коронавірусу.
  • Двоє інфікованих були працівниками Китайського центру дослідження м’яса, розташованого у столичному районі Фенгтай. Інші четверо працювали на ринку фермерських продуктів «Сіньфаді» у тому ж районі. Влада розпочала епідеміологічне розслідування на ринках і в супермаркетах по всьому Пекіну, але коронавірус виявили тільки на продуктах і предметах інтер’єру ринку.
  • Після нових випадків влада Пекіну повернула жорсткі карантинні правила та розгорнула масове тестування населення. Усього з 12 червня виявили 79 хворих.