Львівська облрада ухвалила звернення, в якому закликає президента «припинити політичні переслідування»

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Львівська обласна рада ухвалила звернення до президента та голови Верховної Ради щодо політичних репресій в Україні. Відомство закликає «припинити політичні переслідування».

Про це повідомляють на сайті Львівської облради.

«Закликаємо центральну владу припинити практику політичного переслідування і не поглиблювати суспільно-політичне протистояння в Україні. Це вигідно лише Росії та їхній «п’ятій колоні» в Україні. В Україні влада, яка займалась репресіями опозиції, замахом на українські національні цінності, завжди програвала й ганебно йшла в історичне небуття», — йдеться у зверненні.

У зверненні згадали справи проти пʼятого президента України Петра Порошенка та активіста Сергія Стерненка. Представники Львівської ОДА також нагадали, що підозрюваних у справі вбивства Павла Шеремета Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко досі утримують під вартою, а Яну Дугарь — під домашнім арештом. Вони також назвали «дивними» звинувачення на адресу бойового генерала Дмитра Марченка, колишнього народного депутата Тетяни Чорновол, колишнього директора Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, а також обшуки ДБР у будинку ексміністра Володимира Омеляна.

«Жодної довіри не викликають ні [...] Ірина Венедіктова, ні перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков, ні їхні підлеглі. Їхня діяльність цілковито тотожна заявам та публічним погрозам Андрія Портнова на адресу учасників Революції Гідності, добровольців, волонтерів, активістів-патріотів та опозиційних політичних діячів», — пишуть у зверненні.