Порошенко відтермінував похорон батька через засідання суду. Нардепу обиратимуть запобіжний захід

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Порошенко відтермінував похорон батька через засідання суду. Нардепу обиратимуть запобіжний захід

Петро Порошенко / Flickr

П’ятий президент та чинний нардеп Петро Порошенко відтермінував похорон батька через засідання суду, на якому йому обиратимуть запобіжний захід.

Про це повідомив у своєму Facebook прессекретар Порошенка Святослав Цеголко.

«Завтра Петро Порошенко іде до суду. Тому похорон батька довелося перенести на пʼятницю, 19 червня», — написав він.

За його словами, о 10-й ранку у Свято-Михайлівському монастирі відбудеться панахида, а церемонія прощання із Олексієм Порошенком — о 12-й ранку за адресою вул. Інститутська, 7 (клуб Кабміну).

  • 16 червня у Порошенка помер батько. В Олексія Порошенка стався інсульт.
  • Адвокати Порошенка повідомили, що попри похорон батька, який був призначений на 18 червня, він принципово буде присутній на суді, де йому обиратимуть запобіжний захід.
  • 10 червня слідчі Держбюро розслідувань заявили, що повідомили про підозру Порошенку. Адвокати пʼятого президента заявили про процесуальні порушення і вирушили у Офіс генпрокурора до Ірини Венедіктової на розмову. Цікаво, що 10 червня Порошенко був викликаний на допит у ДБР у іншій справі — контрабанда 43 картин всесвітньо відомих художників.
  • Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом у 2018 році, він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.
  • Ще у 2018 році журналісти програми Bihus.Info опублікували розслідування, в якому стверджували, що сімʼя Семочка має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі з його родичів — громадянство Росії. Порошенко відправив у відставку Семочка 12 квітня 2019 року, а сам Семочко згодом почав судитися з президентом Зеленським, вимагаючи поновити його на посаді.