Тисячі людей в Лондоні протестували, щоб «захистити памʼятники». Відбулися сутички з поліцією, заарештували близько 100 осіб

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Тисячі людей в Лондоні протестували, щоб «захистити памʼятники». Відбулися сутички з поліцією, заарештували близько 100 осіб

James Eades / Unsplash

У суботу, 13 червня, в Лондоні відбулася жорстка акція протесту за участю кількох тисяч людей. Понад 100 людей заарештували.

Про це розповідає BBC.

Учасники акції, серед яких були вкрай праві активісти і футбольні фанати, заявили, що приїхали в Лондон, щоб захистити памʼятники від демонстрантів Black Lives Matter.

Одним із приводів для протестів став чоловік, який помочився на памʼятник Кіту Палмеру, працівнику поліції, який загинув під час теракту на Вестмінстерському мосту в Лондоні в 2017 році.

Під час демонстрації відбулися сутички з поліцією: правоохоронців закидали димовими шашками, порожніми банками і пляшками, лави працівників поліції намагалися штурмувати. У результаті, шестеро правоохоронців отримали незначні травми.

Скотланд-Ярд розповів, що людей затримали за заворушення, зберігання зброї, напади на правоохоронців, пияцтво, хуліганство, а також зберігання наркотиків.

На акцію відреагував премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

«На наших вулицях немає місця расистському бандитизму. Будь-хто, хто нападає на поліцію, зіштовхнеться із силою закону», — написав він у Twitter.