Стерненко заявив, що до нього додому прийшла поліція з ухвалою про примусовий привід до СБУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Стерненко заявив, що до нього додому прийшла поліція з ухвалою про примусовий привід до СБУ

Сергій Стерненко / Facebook

Активіст, екслідер одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко заявив, що до нього прийшли правоохоронці з ухвалою суду про примусовий привід до Служби безпеки.

Про це він повідомив у Telegram.

«Ну що ж, друзі, наша чудова влада таки остаточно зʼїхала з глузду! Прийшла до мене додому поліція з ухвалою при примусовий привід в СБУ до слідчого для вручення повідомлення про підозру за самозахист. О 12:00 сьогодні буду туди йти», — написав Стерненко.

Він наголосив, що найбільше підтримка йому знадобиться в суді. За його словами, після вручення підозри йому обиратимуть запобіжний захід — 11 або 12 червня, і «можуть спробувати закрити в СІЗО».

«Не певен, що всіх охочих будуть пускати на засідання, ви ж знаєте нашу систему. Але кожен з вас може взяти мене на поруки. І зайти в суд», — зазначив активіст.

Справа Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.

  • 14 травня Стерненко повідомив, що його викликали на допит до СБУ. Наступного дня нападникам на Стерненка оголосили підозру за статтею про хуліганство.
  • 7 червня Сергію Стерненку вручили повістку про виклик до СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру. Однак 9 червня стало відомо, що підозру активісту не вручили. За словами його адвоката Віталія Коломійця, у підозрі, яку готували Стерненку, «умисність» заподіяння смерті Кузнецову хотіли обґрунтовувати тим, що Стерненко спеціально для цього носив із собою «холодну зброю» — ніж. Хоча, наголошує адвокат, такі ножі «вільно продаються в усіх зброярських мережах і в інтернет-магазинах».
  • 10 червня стало відомо, що прокуратура закрила провадження проти можливого нападника на Стерненка, який загинув від поранень, завданих активістом.