Прокуратура закрила справу проти загиблого нападника на активіста Стерненка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прокуратура закрила справу проти загиблого нападника на активіста Стерненка

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Прокуратура закрила провадження проти можливого нападника на активіста Сергія Стерненка, який загинув від поранень, завданих активістом.

Про це пише «Українська правда».

Рішення прокуратура ухвалила 10 червня. Справу закрили у звʼязку зі смертю підозрюваного.

Адвокат загиблого Станіслав Свириденко заявив, що дізнався про закриття провадження 10 червня під час засідання суду, в якому загиблому Кузнєцову оскаржували підозру у хуліганстві.

За словами Свириденка, захист оскаржуватиме і постанову про закриття справи, адже їх не влаштовує формулювання «у зв’язку зі смертю». Захист вважає, що провадження має бути закрите за відсутністю події або складу злочину.

Справа Сергія Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.

14 травня Стерненко повідомив, що його викликали на допит до СБУ. Наступного дня нападникам на Стерненка оголосили підозру за статтею про хуліганство.

7 червня Сергію Стерненку вручили повістку про виклик до СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру. Однак 9 червня стало відомо, що підозру активісту не вручили.

  • 18 травня у Києві під будівлею слідчого управління Служби безпеки зібралися сотні активістів, серед яких депутати та експолітики, на підтримку Сергія Стерненка.