Активіст Стерненко заявив, що йому не вручили підозру: «Слідчий викликав повісткою, а сам не вийшов»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Активіст Стерненко заявив, що йому не вручили підозру: «Слідчий викликав повісткою, а сам не вийшов»

Сергій Моргунов / «Бабель»

Активісту Сергію Стерненку, якого викликали до Служби безпеки України, заявив, що йому не вручили підозру.

Про це він та його адвокат повідомили у Facebook.

Стерненко раніше заявляв, що підозру йому підготували за ст. 115 — умисне вбивство. Тоді він наголосив, що не зможе з’явитися в СБУ через об’єктивні причини. Він пояснив, що виклик отримано за два дні до дати, на яку його викликали.

«Слідчий викликав повісткою, а сам сховався і не вийшов. Паралельно ще й мені шиють ст. 263 — носіння холодної зброї за побутовий ніж, який в Україні є у вільному продажі та який не є холодною зброєю», — наголосив Стерненко.

За словами його адвоката Віталія Коломійця, у підозрі, яку готували Стерненку, «умисність» заподіяння смерті Кузнецову хотіли обґрунтовувати тим, що Стерненко спеціально для цього носив із собою «холодну зброю» — ніж. Хоча, наголошує адвокат, такі ножі «вільно продаються в усіх зброярських мережах і в інтернет-магазинах».

«Прийшли сьогодні під СБУ і поцілували клямку. Попри те, що ми нікого не кликали, але все ж під СБУ зібралося зо три десятки блогерів і журналістів. Підозру знову не вручили, можливо, в СБУ все ж таки вирішили прислухатися до здорового глузду і букви закону про належне повідомлення особи про таку важливу процесуальну дію. А можливо вирішили взяти час і поміняти текст повідомлення про підозру», — повідомив Коломієць.

Справа Стерненка

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Справу спочатку розслідувала поліція Одеси, але потім її передали до СБУ через можливу причетність поліції до нападу. Стерненко повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова.