Штат відділення Кагарлика скоротили. Аваков каже, що в «кожній поліції світу є тортури»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Після розголосу ситуації зі зґвалтуванням і тортурами у відділенні поліції Кагарлика його штат повністю скоротили.

Про це під час наради очільників Нацполіції, МВС та Офісу генпрокурора заявив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

«Чотири працівники була звільнено, пʼять відсторонені і десять притягнуті до дисциплінарної відповідальності [...]. Штат Кагарлицького відділу поліції скорочено повністю», — сказав він.

Цуцкірідзе заявив, що поліція оперативно відреагувала на злочин і додав, що за статистикою в поліції на 10—15% менше фактів тортур, ніж було в міліції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронці не приховують факти порушень прав людини поліцейськими і намагаються їх оперативно припиняти. За словами Авакова, в «кожній поліції світу є тортури».

«На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою Закону. Міністерство внутрішніх справ активно підтримує політику абсолютного неприйняття порушень прав людини», — сказав Аваков.

Генпрокурор Ірина Венедіктова назвала ситуацію в Кагарлику викликом для всієї системи кримінальної юстиції. За її словами, з початку цього року прокуратура повідомила про підозру 56 правоохоронцям. 10 випадків стосуються тортур.