Кім Чен Ин уперше за три тижні з’явився на публіці. Він скликав збори для обговорення ядерного потенціалу КНДР

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кім Чен Ин уперше за три тижні з’явився на публіці. Він скликав збори для обговорення ядерного потенціалу КНДР

The Asahi Shimbun / Contributor / Getty

Лідер КНДР Кім Чен Ин знову зʼявився на публіці після тритижневої відсутності. Про це повідомила державна інформаційна агенція Північної Кореї ЦТКА (KCNA).

До цього Кім Чен Ина востаннє бачили на публіці 1 травня, на церемонії завершення будівництва заводу з виробництва добрив.

Північнокорейський лідер провів зустріч Центрального військового комітету Трудової партії Кореї для обговорення нової політики щодо посилення ядерного потенціалу країни, пише Reuters.

На зустрічі він заявив про необхідність посилення засобів ядерного стримування.

За даними видання, на зустрічі була викладена нова політика для подальшого посилення стримування ядерної війни і введення стратегічних збройних сил у стан підвищеної готовності. У чому саме вона полягає, не уточнюється.

  • Лідер КНДР попередній раз не зʼявлявся на публіці з 11 квітня. Тоді видання Daily NK повідомило, що Кім Чен Ину 12 квітня зробили операцію, повʼязану з серцево-судинною системою. Пізніше CNN повідомив, що США перевіряють дані розвідки про те, що стан здоровʼя Кім Чен Ина нібито погіршився після хірургічної операції.
  • На тлі цих повідомлень японська газета Yomiuri написала, що Північна Корея з кінця минулого року на випадок екстрених ситуацій готує на зміну Кім Чен Ину його молодшу сестру Кім Йо Чжон.
  • 1 травня Кім Чен Ин, якого не бачили останні 20 днів, зʼявився на публіці на церемонії завершення будівництва заводу з виробництва добрив у місті Сунчхон.
  • За даними розвідки Південної Кореї, диктатор Кім Чен Ин не мав проблем зі здоров’ям, а не з’являвся на публіці через зайнятість внутрішніми проблемами, серед яких може бути спалах коронавірусу.
  • Наступного дня після першої публічної появи Кім Чен Ина на кордоні між двома Кореями сталася перестрілка. За висновком військових, які вивчають обставини інциденту, постріли з північнокорейської сторони не були навмисною провокацією, оскільки у них на той час відбувалася зміна варти.
  • Китай запропонував Північній Кореї допомогу в боротьбі з коронавірусом. Але офіційно там немає хворих.