США перевіряють дані про погіршення здоров’я Кім Чен Ина після операції. Востаннє його бачили на публіці 10 днів тому

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

США перевіряють дані розвідки про те, що стан здоровʼя лідера Північної Кореї Кім Чен Ина нібито погіршився після перенесеної операції. Згідно з даними, Кім Чен Ину може загрожувати серйозна небезпека. Про це повідомляє CNN з посиланням на неназваного американського чиновника.

Це повідомлення зʼявилося після того, як видання Daily NK повідомило, що, за даними їхніх джерел у КНДР, Кім Чен Ин 12 квітня переніс операцію, повʼязану з серцево-судинною системою через «надмірне куріння, ожиріння та перевтому» у лікарні, яка призначена виключно для користування сімʼї Чен Ина.

Зараз, за даними видання, він відновлюється після оперативного втручання на віллі в курортному окрузі Хянсан за межами Пхеньяна.

CNN повідомляє, що 15 квітня Кім Чен Ин пропустив церемонію з нагоди 108-річчя від дня народження Кім Ір Сена. За чотири дні до того, 11 квітня, його востаннє бачили на публіці.

При цьому, джерела агентства Yonhap повідомили, що у Південній Кореї немає даних про погіршення стану здоровʼя Кім Чен Ина.