Розвідка Південної Кореї: Кім Чен Ин міг бути відсутній через спалах коронавірусу в КНДР

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Розвідка Південної Кореї: Кім Чен Ин міг бути відсутній через спалах коронавірусу в КНДР

The Asahi Shimbun / Contributor / Getty

За даними розвідки Південної Кореї, диктатор Кім Чем Ин не був прооперований, а не з’являвся на публіці через зайнятість внутрішніми проблемами, серед яких може бути спалах коронавірусу в КНДР.

Про це повідомляє Yonhap.

Згідно з доповіддю розвідки, живий та здоровий Кім з’являвся цьогоріч рекордно малу кількість разів — лише 17 виходів на публіку. Це пов’язують з його зосередженістю на внутрішніх справах країни та пандемією коронавірусу.

Спекуляції з приводу життя та здоров’я диктатора з’явились на тлі його відсутності 15 квітня на головному святі країни — річниці народження його діда Кім Ір Сена, першого керівника КНДР. Вважалося, що він може бути серйозно хворий або мертвий. Проте першого травня усміхнений Кім Чен Ин з’явився на заводі з виробництва добрив, що розвіяло всі чутки про його стан.

«Навіть коли Кім не з’являвся на публіці, він вирішував державні справи в звичному режимі», — підкреслили в Національній розвідувальній службі Південної Кореї.

Розвідники також не виключають можливості спалаху коронавірусу в Північній Кореї. Офіційно там коронавірусу немає, але держава посилила контроль за кордоном з Китаєм. Південнокорейська розвідка повідомила, що їй не відомі факти підтверджених випадків інфікування коронавірусом в КНДР.

Зазначається, що країна з початком пандемії зустрілася з серйозними економічними проблемами. Зокрема, про це свідчить подорожчання цукру і приправ, а також факти запасання продуктами.

Розвідка підкреслює, що на тлі цих проблем Північна Корея не поновлює активності щодо ядерних випробувань.