El Nacional: Російські військові допомагали Венесуелі ловити учасників невдалого вторгнення

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
El Nacional: Російські військові допомагали Венесуелі ловити учасників невдалого вторгнення

ZODI La Guaira / Twitter

До Венесуели прибули військові спеціалісти з Росії для пошуку бойовиків після невдалого вторгнення до країни минулого тижня. Відповідні дописи у Twitter опублікувало місцеве військове командування, але згодом видалило їх.

Про це повідомляє El Nacional.

У твітах ZODI La Guaira від 7 травня йшлося про прибуття російської авіації, яка допомагатиме у пошуках бойовиків, котрі могли переховуватися на території Венесуели, а також восьми військових спеціалістів із безпілотниками.

«Були представлені вісім спеціалістів із спецпідрозділів Російської Федерації, які управляють безпілотною авіаційною технікою для патрулювання і розшуку найманців в Каракасі», — йшлося в одному з твітів із фотографією чоловіків у військовій формі.

Твіт, видалений ZODI La Guaira / El Nacional

Журналісти видання зробили скріншоти дописів. Згодом у Twitter військового округу з’явилися заяви про те, що ці скріншоти — фейк.

Заступник голови Міністерства закордонних справ Росії заявив, що інформація про присутність російських військових у Венесуелі — це спроба «очорнити» співробітництво двох держав, яке відбувається «на абсолютно законній та легітимній підставі».

«Тому пошуками якихось причин для розкрутки кампанії з очернення нашої присутності у Венесуелі займаються ті, кого не влаштовує сам факт існування в Каракасі уряду на чолі з президентом Мадуро», — цитує російського чиновника Интерфакс.

  • Наприкінці квітня минулого року лідер опозиції Хуан Гуайдо заявив про фінальну стадію зміни влади у Венесуелі й кінець режиму Ніколаса Мадуро. Після цього країною пройшла нова масштабна хвиля протестів. У травні Гуайдо також оголосив загальний страйк. Однак повалити режим Мадуро опозиції так і не вдалося.
  • У березні цього року Міністерство юстиції США висунуло звинувачення президенту Венесуели Ніколасу Мадуро в торгівлі наркотиками і запропонувало винагороду за його затримання.
  • На початку тижня Венесуела відбила атаку невеликого загону з американцями. Президент Мадуро звинуватив у вторгненні опозицію і США.
  • Президент США Дональд Трамп не зміг відповісти на запитання про причетність до спроби морського вторгнення у Венесуелу.
  • Організатор невдалого вторгнення до Венесуели Джордан Гудро планував викрасти президента Мадуро і отримати за це винагороду від уряду США.