США звинуватили президента Венесуели Мадуро у торгівлі наркотиками й дають $15 млн за його затримання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення президенту Венесуели Ніколасу Мадуро в торгівлі наркотиками, повідомляє ВВС.

Крім того, Мінʼюст США запропонував винагороду в розмірі $15 млн за будь-яку інформацію, яка допомогла б заарештувати Мадуро. Американська влада звинувачує президента Венесуели у співпраці з колумбійською повстанською організацією FARC, «щоб наповнити Сполучені Штати кокаїном».

Крім президента, звинувачення висунуті проти більш ніж десятка високопоставлених чиновників Венесуели, включно з головою Верховного суду і міністром оборони.

  • У вересні минулого року Міністерство фінансів США ввело санкції проти оточення Мадуро, яке наживалося на програмі продовольчих субсидій.
  • Наприкінці квітня минулого року лідер опозиції Хуан Гуайдо заявив про фінальну стадію зміни влади в країні й кінець режиму Ніколаса Мадуро. Після цього країною пройшла нова масштабна хвиля протестів. У травні Гуайдо також оголосив загальний страйк. Однак повалити режим Мадуро опозиції так і не вдалося.