«Ми вам повідомимо»: Трамп уникнув відповіді на запитання про спробу перевороту у Венесуелі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент США Дональд Трамп не зміг відповісти на запитання про причетність до спроби морського вторгнення у Венесуелу. Про це повідомив журналіст JM Rieger з видання The Washington Post.

«Нічого спільного з нашим урядом, але я отримав інформацію про це. Ми щойно про це почули. Але як би там не було, ми вам повідомимо», — заявив Трамп.

Що сталося?

5 травня стало відомо, що колишній «зелений берет» із США спробував повалити уряд Венесуели силами невеликого загону з венесуельських силовиків-утікачів. Операція провалилася одразу після їхньої висадки на узбережжі поблизу столиці, а уряд Ніколаса Мадуро звинуватив у її підготовці опозицію та США. У результаті бою венесуельці затримали 13 бойовиків, ще 8 загинули.

Уряд Венесуели заявив про розгром вторгнення і звинуватив у його підготовці опозицію, Колумбію та США.

  • США звинуватили президента Венесуели Мадуро в торгівлі наркотиками й дають $15 млн за його затримання.
  • У вересні минулого року Міністерство фінансів США ввело санкції проти оточення Мадуро, яке наживалося на програмі продовольчих субсидій.
  • Наприкінці квітня минулого року лідер опозиції Хуан Гуайдо заявив про фінальну стадію зміни влади у країні та кінець режиму Ніколаса Мадуро. Після цього країною пройшла нова масштабна хвиля протестів. У травні Гуайдо також оголосив загальний страйк. Однак повалити режим Мадуро опозиція так і не змогла.