Співробітникам Amazon через коронавірус дозволили працювати з дому до 2 жовтня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Американська компанія Amazon продовжила віддалений режим роботи для частини своїх співробітників до 2 жовтня. Про це повідомляє Reuters.

Рішення прийняли через перевірки умов складів компанії, повʼязані з можливими порушеннями в роботі під час пандемії. «Співробітники, що працюють у ролі, яку можна ефективно виконувати вдома, можуть робити це як мінімум до 2 жовтня», — повідомив представник Amazon у своїй заяві електронною поштою 1 травня.

При цьому, в заяві не вказують, скількох працівників це торкнеться. Частина з них працює з дому вже з березня. Для тих, хто працюватиме в офісі, намагатимуться створити безпечні умови.

Минулого тижня генпрокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс заявила, що Amazon, можливо, порушила заходи безпеки та методи роботи на тлі спалаху вірусу.

  • Amazon минулого місяця, попри зростаюче безробіття у США, найняла на роботу 175 тисяч людей, щоб прискорити виконання замовлень в умовах пандемії. Станом на 31 грудня компанія мала 798 тисяч працівників.
  • Раніше працівники складів і кур’єри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошують, що вимушені працювати, тоді як більшість населення залишається на карантині. Після цього засновник компанії Безос відвідав центри Amazon, щоб подякувати персоналу за роботу під час пандемії. Але згодом працівники влаштовували онлайн-страйк проти звільнень та умов праці на складі.
  • Після обвалу фондового ринку через пандемію акції компанії Amazon 14 квітня відновили історичний максимум, а статки найбагатшої людини світу — Безоса — зросли на $6,4 млрд.