Forbes: Статки найбагатшої людини світу Безоса зросли на $6,4 млрд. Акції Amazon досягли нового рекордного рівня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Після обвалу фондового ринку через пандемію коронавірусу акції компанії Amazon 14 квітня відновили історичний максимум, а статки найбагатшої людини світу — засновника компанії Джеффа Безоса — зросли на $6,4 млрд. Про це повідомляє Forbes.

За добу капітал бізнесмена збільшився приблизно на 5%, це випливає з рейтингу Forbes Real-Time, який оновлюється в режимі реального часу.

У вівторок акцій Amazon зросли до рекордного рівня — подорожчали на 5,3%.

На це вплинув карантин — попит на послуги Amazon стрімко зріс у багатьох країнах, де більшість магазинів закриті. Amazon не тільки реалізовує свої товари в інтернет-магазині, але й надає свою платформу і мережу доставки іншим продавцям як маркетплейс.

Amazon — одна з 28 компаній, яким вдалося повернутися до зростання під час пандемії. Інший успішний приклад — стримінговий сервіс Netflix.

  • Amazon, попри зростаюче безробіття у США, планує найняти ще 75 тисяч працівників, щоб прискорити виконання замовлень в умовах пандемії коронавірусу. За останній місяць компанія вже найняла понад 100 тисяч людей для роботи в розподільних центрах і службі доставки.
  • Раніше працівники складів і кур’єри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошують, що вимушені працювати, тоді як більшість населення залишається на карантині. Після цього Безос відвідав центри Amazon, щоб подякувати працівникам за роботу під час пандемії.
  • Президент США Дональд Трамп через введені карантинні обмеження на тлі поширення коронавірусу за місяць втратив $1 млрд, що становить третину його статку.