У США страйкують працівники Amazon та Instacart. Вони хвилюються за свою безпеку через коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У США страйкують працівники складів і кур’єри Amazon і компанії з доставки продуктів харчування Instacart, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошують, що вимушені працювати, у той час коли більшість населення залишається на домашньому карантині, дотримуючись рекомендацій влади, повідомляє Reuters.

За словами організаторки страйку Gig Workers Collective, працівниці Instacart Ванесси Бейн, в акції візьмуть участь близько 200 тисяч її співробітників. Вони вимагають підвищення зарплат і хочуть отримати засоби індивідуального захисту.

При цьому в компаніях наголошують, що страйки не носять масового характеру.

У Нью-Йорку 15 робітників зі складу Amazon залишили робочі місця після повідомлень про коронавірус серед персоналу. Згодом у компанії заявили, що звільнили організатора, а робітників відправили на оплачуваний карантин. Amazon підтвердив один випадок коронавірусу на підприємстві в Нью-Йорку, але, за словами працівників, їх було не менше десяти, а компанія не повідомила працівників і не провела належну дезінфекцію складу. Тепер вони закликають компанію на два тижні закрити склад для повної дезінфекції, пише The Verge.

При цьому Amazon заявляє, що в компанії вжито «екстремальні заходи» для дезінфекції приміщень і забезпечення працівників захисним одягом. В Amazon кажуть, що «переважна більшість працівників продовжують виконувати героїчну роботу з доставки товарів клієнтам щодня».

  • У Британії працівників складу Amazon просять працювати понаднормово, аби впоратися з попитом через пандемію. Amazon припинить продавати товари не першої необхідності покупцям з Франції та Італії.
  • У США двоє братів скупили 18 тисяч антисептиків, щоб продати на Amazon і добре на цьому заробити. Але довелося все віддати на благодійність.