Amazon хоче найняти 75 тисяч працівників, бо не справляється із замовленнями

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Американська компанія Amazon, попри зростаюче безробіття у країні, планує найняти ще 75 тисяч працівників, щоб прискорити виконання замовлень в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомляє CNN.

Компанія, будучи лідером інтернет-торгівлі на американському ринку, за останній місяць вже найняла понад 100 тисяч людей для роботи в розподільних центрах і службі доставки.

В Amazon заявили, що тепер планують витратити понад $500 млн на підвищення заробітної плати працівників проти попередніх очікувань у $350 млн.

Видання пише, що компанія намагається залучити більше працівників, щоб задовільнити зростаючий попит з боку клієнтів. Водночас працівники вимагають від компанії вжити додаткових запобіжних заходів і закривати на карантин об’єкти, в яких працювали інфіковані коронавірусом.

Раніше стало відомо про випадки інфікування коронавірусом серед працівників у Вашингтоні, Каліфорнії та Нью-Йорку.

  • Засновник Amazon Джефф Безос відвідав логістичний центр Amazon і супермаркет Whole Foods, щоб подякувати працівникам, які працюють під час пандемії коронавірусу.
  • Раніше працівники складів і кур’єри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошують, що вимушені працювати, тоді як більшість населення залишається на карантині. Тоді в Нью-Йорку 15 робітників складу залишили робочі місця після повідомлень про коронавірус серед персоналу.
  • У США за три тижні по допомогу з безробіття звернулися близько 16,8 млн осіб — це 11% працездатного населення країни.