Безос відвідав Amazon, щоб подякувати за роботу під час пандемії. Пізніше компанія повідомила про коронавірус у працівника

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Засновник Amazon Джефф Безос відвідав логістичний центр Amazon, щоб подякувати працівникам, які працюють під час пандемії коронавірусу. Відео візиту він опублікував у своєму Instagram.

Мільярдер також відвідав супермаркет Whole Foods, що входить до Amazon, де поспілкувався з працівниками. При вході Безосу виміряли температуру.

«Ми всі неймовірно пишаємося тисячами наших колег, які працюють на передовій, щоб доставляти людям необхідні товари під час цієї кризи», — написав Безос.

Наступного дня, 10 квітня, після візиту Безоса компанія розіслала лист, в якому повідомила, що в одного з працівників складу діагностували коронавірус. Людина, в якої виявили коронавірус, востаннє працювала на складі 6 квітня, пише Bloomberg.

«Відповідно до наших щоденних процедур склад піддався посиленій дезінфекції з останнього дня роботи працівника», — підкреслили в листі Amazon.

Раніше працівники складів і кур’єри Amazon страйкували, щоб привернути увагу до питань безпеки та зарплати. Вони наголошують, що вимушені працювати, тоді як більшість населення залишається на домашньому карантині, дотримуючись рекомендацій влади.

Тоді у Нью-Йорку 15 робітників зі складу залишили робочі місця після повідомлень про коронавірус серед персоналу.

Amazon підтвердив один випадок коронавірусу на підприємстві в Нью-Йорку, але, за словами працівників, їх було не менше десяти, а компанія не повідомила працівників і не провела належну дезінфекцію складу.

При цьому Amazon заявляв, що в компанії вжито «екстремальних заходів» для дезінфекції приміщень і забезпечення працівників захисним одягом.

  • У Британії працівників складу Amazon просять працювати понаднормово, аби впоратися з попитом. Amazon припинить продавати товари не першої необхідності покупцям із Франції та Італії.
  • У «чорний четвер» Безос втратив $8 млрд, але при цьому він залишився єдиним мільярдером зі статком понад $100 млрд. Тоді власний капітал Безоса зменшився на понад 7%, оскільки акції Amazon впали майже на 8%.