Forbes: Трамп через коронавірус за місяць втратив $1 мільярд

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп через введені карантинні обмеження на тлі поширення коронавірусу за місяць втратив $1 млрд, що становить третину його статку. Про це свідчать дані Forbes.

Місяць тому видання оцінювало стан Трампа у $3,1 млрд, тепер — у $2,1 млрд.

З 1 по 18 березня акції кількох девелоперських компаній, включно з Boston Properties і Vornado Realty Trust, подешевшали в середньому на 37%. Падіння зафіксували також у готельному бізнесі та серед компаній-власників житлових будинків і гольф-клубів.

Так, за даними Forbes, чиста вартість активів Трампа тепер оцінюється у $2,1 млрд — на $1 млрд менше, ніж місяць тому. Але видання зазначає, що ця оцінка, безумовно, ще зміниться, оскільки рух кожного біржового індексу зараз нагадує електрокардіограму.

  • Трамп прогнозує, що пік поширення коронавірусу в країні припаде на середину квітня. До 30 квітня він продовжив обмежувальні заходи у країні, хоча раніше розраховував, що їх скасують до Великодня, 12 квітня. Він сподівається, що помре не більше 100 тисяч людей.
  • Раніше Трамп підписав закон про виділення $2,2 трлн для підтримки американської економіки в умовах кризи через пандемію коронавірусу.