Трамп підписав закон про виділення $2 трлн для підтримки економіки. Це найбільший пакет допомоги в історії США

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп підписав закон про виділення $2,2 трлн для підтримки американської економіки в умовах кризи через пандемію коронавірусу. Про це він написав у своєму Twitter.

«Я щойно підписав CARES Act, найбільший пакет допомоги економіці в історії Америки — вдвічі більший, ніж будь-який закон про допомогу. У розмірі $2,2 трлн цей законопроєкт забезпечить нагальну допомогу для сімей, працівників та бізнесу нашої країни», — наголосив Трамп.

Програма допомоги передбачає, що кожному дорослому американцеві виділять $1 200 та ще по $500 на неповнолітніх.

Також на програму кредитування для підприємств, штатів і міст з $2 трлн передбачено $500 млрд. На малий бізнес виділено $367 млрд. Ще $130 млрд передбачені для лікарень і розширеного страхування по безробіттю.

  • Напередодні, 26 березня, пакет допомоги схвалив Сенат США.
  • Раніше Трамп пропонував розіслати дорослим громадянам країни чеки на суму до $1000. У США був такий досвід у 2008 році, на початку Великої рецесії. Тоді закон про економічний стимул передбачав виплати в середньому по $600, так в економіку влили понад $100 млрд за лічені місяці. Економісти вважають, що це був один із найефективніших заходів, спрямованих на пом’якшення наслідків найгіршого спаду з 1930-х років.
  • США виділяють Україні медичну та гуманітарну допомогу у розмірі понад $1,2 млн для протидії коронавірусу.