Трамп пропонує роздати американцям чеки до $1000. Так він хоче стимулювати економіку через пандемію коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп разом з міністром фінансів США Стівеном Мнучіном запропонували розіслати дорослим громадянам країни чеки на суму до $1000, щоб скоріше влити сотні мільярдів доларів в економіку країни в умовах кризи через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Reuters.

Адміністрація Трампа вирішила втілили цю незвичну ідею, скільки коронавірус загрожує підштовхнути глобальну економіку до рецесії, пише видання.

Економісти зазначають, що більшість домогосподарств у США має невеликі заощадження, якщо вони взагалі є. І ці гроші можуть бути використані для покриття орендної плати чи інших рахунків, або ними оплачуватимуться такі потреби, як продуктові товари. Для початку виплат потрібне також схвалення Конгресу.

У США був такий досвід у 2008 році, на початку Великої рецесії. Тоді закон про економічний стимул передбачав виплати в середньому по $600, так в економіку влили понад $100 млрд за лічені місяці. Економісти вважають, що це був один із найефективніших заходів, спрямованих на пом’якшення наслідків найгіршого спаду з 1930-х років.