Трамп вважає, що у США пік коронавірусу настане через два тижні. Він сподівається, що помре не більше 100 тисяч людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп прогнозує, що пік поширення коронавірусу у країні настане через два тижні та припаде на середину квітня. До 30 квітня він продовжив обмежувальні заходи у країні, хоча раніше розраховував, що їх скасують до Великодня, 12 квітня, повідомляє CNBC.

Раніше у США вжили заходів соціального дистанціювання. Згідно з ними, американцям рекомендують не збиратися групами понад десять людей, не відвідувати людні місця, а людям старшого віку порадили залишатися вдома.

Трамп припустив, що у США пік поширення коронавірусу буде через два тижні. І він сподівається, що країна почне відновлюватися 1 червня.

Трамп наголосив, що обмежувальні заходи продовжують, щоб уникнути великої кількості смертей. Президент США розповів, що згідно з моделюванням, без обмежувальних заходів у США від коронавірусу можуть померти 2,2 млн людей.

Трамп вважає, що з обмежувальними заходами, за прогнозами, можуть померти від 100 до 200 тис. людей. І якщо смертей буде не більше 100 тисяч, це означатиме, наголосив президент США, що «ми всі разом добре попрацювали».

За даними карти університету Джонса Гопкінса, США лідирують за кількістю інфікованих коронавірусом у світі. Станом на ранок 30 березня у країні зафіксовано 143 025 випадків коронавірусу; 2 514 людей померли, 4 865 — одужали.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя заявляє, що США мають потенціал стати новим епіцентром поширення коронавірусу через недостатню кількість заходів для протидії COVID-19. Трамп анонсував застосування у США перших ліків проти COVID-19. Цей препарат використовували проти малярії.
  • Трамп підписав закон про виділення $2,2 трлн для підтримки американської економіки в умовах кризи через пандемію коронавірусу.