Аваков припустив, що країна почне «повертатися до нормального життя» в травні, а оговтається до літа

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков припустив, що країна «почне повертатися до нормального життя в травні», а оговтається після карантину — до літа. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що ніхто точно не знає, доки триватиме карантин. «Я дуже інформована за специфікою своєї роботи людина і даю вам чесну відповідь: Коли? — Я не знаю, ніхто не знає. І якщо хтось впевнено говорить, що знає — не вірте. Можу, проте припустити і сподіватися, що країна почне повертатися до нормального життя в травні, а оговтається остаточно на цьому етапі — до літа».

«Ми в уряді сподіваємося і все робимо для того, щоб перші кроки «перезапуску економіки» були б можливі в кінці квітня», — написав Аваков.

Міністр також додав, що карантин планується послаблювати в кілька етапів: «Спочатку для молоді, потім для старших у другій половині травня. Ось такі, як мені здається, можливі орієнтири, якщо не відступимо від поточної моделі опору вірусу, якщо втримаємо порядок і дисципліну. Якщо суперечки відкладемо на потім, а зараз твердо будемо тримати карантин».

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя рекомендувала Україні продовжити дію карантину для протидії поширенню коронавірусу. Премʼєр Денис Шмигаль прогнозує, що режим карантину буде продовжений до початку травня.
  • Раніше стало відомо, що на зустрічі з «малою фракцією» «Слуги народу» Шмигаль розповідав, що пік епідемії коронавірусу влада чекає через два тижні, а карантин можуть почати послаблювати із середини травня.
  • З 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонили відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.
  • 8 квітня уряд змінив карантинні обмеження: для деяких українців від 60 років ізоляція необовʼязкова.
  • Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що уряд розглядає запровадження комендантської години у трьох областях.