Премʼєр Шмигаль прогнозує, що карантин триватиме до вересня, але на роботу українці повернуться у травні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Шостого квітня премʼєр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з «малою фракцією» «Слуги народу» розповів, що пік епідемії коронавірусу влада чекає через два тижні, а карантин можуть почати послаблювати в середині травня. Про це «Бабелю» розповів один з учасників зустрічі.

«Нічого втішного премʼєр не сказав. Динаміка недобра, фахівців для роботи з ШВЛ у нас мало, пік епідемії очікують через два тижні», — розповіло джерело.

За його словами, премʼєр прогнозує, що карантин, не в жорсткій формі, може тривати до вересня, але через серйозні проблеми в економіці влада сподівається, що люди зможуть почати повертатися на роботу вже у другій половині травня.

На зустрічі також обговорювали питання щодо майбутньої вступної кампанії у виші. Швидше за все, вона співпаде з карантином, й уряд повинен заздалегідь попередити абітурієнтів про терміни та умови цієї кампанії.

  • Із 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами.
  • 6 квітня в Україні зафіксували 68 нових випадків коронавірусу. Загалом у країні 1 319 лабораторно підтверджених випадків.
  • Раніше в Міністерстві освіти і науки розповіли, що навчальний рік в школах закінчиться 1 липня для всіх, крім випускників. Для 11-х класів навчальний рік закінчиться після основної сесії ЗНО. Зараз розглядають два варіанти проведення пробного ЗНО.