Мер Івано-Франківська: Уряд розглядає запровадження комендантської години у трьох областях

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів розглядає запровадження комендантської години у трьох областях. Про це у Facebook повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За його словами, «була нарада з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем», під час якої було озвучено припущення про можливість запровадження комендантської години у Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях.

Крім того, премʼєр озвучив, що карантин буде продовжений до початку травня. Також уряд вирішив запровадити у зазначених областях надзвичайні заходи на вихідні дні.

Шмигаль пояснив, що заходи спрямовані на те, щоб «розірвати ланцюг зараження». Марцінків додав, що більше деталей стане відомо 10 квітня.

  • З 6 квітня в Україні посилили карантин — тепер зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонили відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.
  • 8 квітня уряд змінив карантинні обмеження: для деяких українців від 60 років ізоляція необовʼязкова.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя рекомендувала Україні продовжити дію карантину для протидії поширенню коронавірусу. Премʼєр Денис Шмигаль прогнозує, що режим карантину буде продовжений до початку травня.