СБУ оголосила в розшук головного підозрюваного у справі про вбивство Гандзюк

Автор:
Олена Мельник
Дата:
СБУ оголосила в розшук головного підозрюваного у справі про вбивство Гандзюк

Фото УНІАН

Служба безпеки України оголосила у розшук Олексія Левіна (справжнє прізвище — Москаленко) — ключового підозрюваного у справі про вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк. Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ .

Дозвіл на його затримання з метою приводу надав суд. Левіна звинувачують в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю з корисливих мотивів, на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (стаття 115 Кримінального кодексу).

У грудні 2018 року депутат Верховної Ради і член Тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк Мустафа Найєм (БПП) повідомив, що ключовий підозрюваний у справі Гандзюк — Олексій Москаленко, 41-річний бізнесмен із кримінальним минулим із Херсона. За словами нардепа, чоловік виїхав з України в Домініканську республіку. Раніше Москаленко був засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком, теж Олексієм Москаленком. Вийшов на свободу у червні 2016 року за так званим «законом Савченко».

Перед цим генпрокурор Юрій Луценко назвав чоловіка на прізвище Левін підозрюваним в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

В одному з останніх інтерв’ю генпрокурор стверджував, що знає прізвище замовника злочину, але назве його імʼя тоді, коли слідчий прокурор матиме достатньо доказів.