Генпрокурор Луценко назвав ім’я ще одного підозрюваного-організатора вбивства Гандзюк. Що про нього відомо?

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Генпрокурор Луценко назвав ім’я ще одного підозрюваного-організатора вбивства Гандзюк. Що про нього відомо?

Facebook / Хто замовив Катю Гандзюк?

Слідчі встановили ще одного підозрюваного в організації вбивства активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.

Про це на брифінгу 4 грудня повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Оголошено ще одну дуже важливу підозру громадянину Левіну, який відомий у кримінальному світі за прізвиськом «Москал молодший». Ця людина була засуджена разом з батьком. Батько — пожиттєво. А його син Левін — до 15 років за організацію вбивств та розбійних нападів на території Херсонської області щодо водіїв та автомайстерень», — повідомив Луценко.

За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов з в’язниці, що може бути пов’язано зі справою.

«Загальна кількість доведених убивств — 15 чоловік. Левін достроково вийшов з місць позбавлення волі, скориставшись «законом Савченко», але в нас є підозри, що це було обґрунтовано. [Він] був важливим елементом підготовки та організації нападу на Катерину Гандзюк», — наголосив Луценко.

Він додав, що ім’я замовника вбивства Гандзюк слідство назве після оголошення підозри.

Хто такий Левін?

Генпрокурор Луценко не назвав імені підозрюваного, лише прізвище Левін та прізвисько «Москал молодший». У новинах місцевих херсонських ЗМІ згадується Олексій Левін. Депутат Херсонскої облради Микола Ставицький називав його своїм другом, підприємцем та волонтером.

Інший ЗМІ називає Олексія Левіна радником голови облради Владислава Мангера і помічником депутата облради Миколи Ставицького.

Портал «Новости без границ» пише, що раніше в Олексія Левіна було прізвище Москаленко, а його кличка «Москал». Він 1977 року народження, і разом зі своїм батьком Олексієм Москаленком, 1958 року народження, засуджений за співучасть у серійних вбивствах.

За даними видання, обидва родичі вийшли на свободу за «законом Савченко» 10 червня 2016 року разом з іще чотирма засудженими.