Радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, померла в лікарні

Дата:
Радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, померла в лікарні

Wikimedia Commons

Радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк померла в лікарні у неділю, 4 листопада. Цю інформацію theБабелю підтвердив юрист Маси Найєм.

«Так, Катя дійсно померла годину назад, тіла я не бачив, вона в лікарні», — сказав захисник. Інших подробиць він не повідомив.

Про смерть Гандзюк також заявив прес-секретар Національного корпусу Роман Чернишов. «Померла Катерина Гандзюк», — написав він у Facebook.

Офіційно причини смерті Гандзюк, яка пережила десятки операцій і відновлювалася від сильних опіків, поки не називаються. Але в соцмережах кажуть — у неї відірвався тромб.

Роман Чернышев \ Facebook

26 вересня Гандзюк записала відеозвернення з лікарні, в якому повідомила, що досі не знає імені замовника нападу на себе, але переконана, що всі винні будуть знайдені, покарані і засуджені .

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. Вона вийшла з підʼїзду свого будинку в Херсоні близько 08:30 ранку. З кущів їй назустріч вийшов чоловік, який тримав у руках ємність з сірчаною кислотою. Він виплеснув кислоту їй в обличчя, після чого втік. Як потім покаже слідство, на неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Торбина, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.

theБабель писав про все, що відомо про напад і затриманих по цій справі .

За словами генпрокурора Юрія Луценка, у Гандзюк був конфлікт з начальником управління економічної безпеки херсонської поліції Артемом Антощуком. Вона писала, що Антощук вимагає від міської влади 3% від сум всіх підрядів і тендерів. Гандзюк критикувала і місцевих політиків, наприклад, Кирила Стремоусова. Він організовував акції на підтримку Росії і звинувачував Гандзюк в корупції.

Але, як зазначив адвокат і юрист Маси Найєм, замовниками можуть бути не просто херсонські поліцейські.