Адвокат написав заяву на генпрокурора Луценка за розголошення даних слідства у справі Гандзюк

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Адвокат написав заяву на генпрокурора Луценка за розголошення даних слідства у справі Гандзюк

Гонтар Володимир / УНІАН

Адвокат Масі Найєм просить Державне бюро розслідувань розпочати розслідування проти генпрокурора Юрія Луценка за розголошення відомостей досудового розслідування у справі нападу на активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк.

Про це Масі Найєм написав на своїй сторінці у Facebook. За його словами, йдеться про правопорушення, передбачене ч. 2 статті 387 Кримінального кодексу.

«Мова йде про розголошення, вчинене прокурором незалежно від того, чи приймав він безпосередню участь в досудовому розслідуванні», — написав адвокат.

Він підкреслив, що розголошення відомостей досудового розслідування може призвести до негативних наслідків для розслідування.

«Наприклад, публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій. Такий же ефект матиме і оголошення ймовірного мотиву вбивства та повідомлення про те, що саме такий мотив наразі виводить слідство на імʼя ймовірного замовника», — зазначив Найєм.

  • 31 липня на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 7 листопада її поховали в Херсоні.
  • Верховна Рада створила ТСК для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів 6 листопада. До неї увійшли 18 депутатів, зокрема Мустафа Найєм, проти участі якого виступала фракція БПП, і Антон Геращенко, проти якого заперечували представники громадськості.