Рада підтримала створення тимчасової комісії для розслідування нападу на Гандзюк

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Рада підтримала створення тимчасової комісії для розслідування нападу на Гандзюк

facebook.com

Верховна Рада підтримала створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування нападів на радника мера Херсона Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

За постанову проголосували 259 народних депутатів.

У вівторок, 6 листопада, засідання Ради розпочалося з хвилини мовчання в памʼять про активістку. Спікер парламенту Андрій Парубій від імені депутатів висловив співчуття родичам Гандзюк.

Верховна Рада заслухала звіт керівників силових відомств: Генпрокуратури, Нацполіції та Служби безпеки України.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що негайно подасть заяву про відставку. Він розповів, що на причетність до замовлення нападу на Гандзюк слідство розробляє 12 осіб. Але одна з ключових версій слідства набула розголосу в ЗМІ, і це поставило під загрозу успішність розслідування.

5 листопада декілька народних депутатів, зокрема представники міжфракційного депутатського обʼєднання «Єврооптимісти», вимагали створення тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Гандзюк.

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.

Поліція передала справу про виконавців та організаторів вбивства Гандзюк до Головного слідчого управління Служби безпеки України.