Справа Гандзюк: Рада викликала керівників правоохоронних відомств для звіту про перебіг розслідування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада ухвалила заслухати звіт керівників силових відомств щодо нападу на радника мера Херсона Катерину Гандзюк, яка померла 4 листопада.

За відповідну постанову проголосували 222 нардепи. Очікують, що голови Генпрокуратури, міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України мають прибути в парламент о 12:30.

У вівторок, 6 листопада, засідання Ради розпочалося з хвилини мовчання в памʼять про активістку. Спікер парламенту Андрій Парубій від імені депутатів висловив співчуття родичам Гандзюк. Переговори про створення слідчої комісії парламенту, за словами Парубія, ще тривають.

Перед цим депутат Верховної Ради Микола Паламарчук заявив, що не причетний до нападу на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк.

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського. Поліція передала справу про вбивство Гандзюк до Головного слідчого управління Служби безпеки України.