Нардепи одягли футболки «Хто замовив Катю Гандзюк?» і заблокували засідання Погоджувальної ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту розпочали із запізненням, тому що ряд депутатів вели переговори з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, пише УНІАН.

Декілька народних депутатів, зокрема представники міжфракційного депутатського обʼєднання «Єврооптимісти», вели переговори зі спікером прямо в залі, де проходить засідання Погоджувальної ради.

Деякі з них, зокрема народні депутати України Ігор Луценко (фракція «Батьківщина»), Юрій Деревʼянко (позафракційний) одягнені у футболки з написом: «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Також у Парубія зібралися народні депутати Альона Шкрум («Батьківщина»), Мустафа Найєм, Світлана Заліщук (БПП). Вони хотіли, щоб їм надали слово для виступу на Погоджувальній раді. Пізніше засідання Погоджувальної ради все ж розпочалося.

Радницю мера Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня. На неї вилили близько літра рідини. Катерина отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні, неофіційно говорять, що у неї відірвався тромб.

Адвокат Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що замовники вбивства можуть уникнути покарання, якщо до суду передадуть справу проти виконавців нападу в її нинішньому вигляді .