У селі Гроза після обстрілу росіян шестеро дітей залишилися сиротами

Автори:
Ангеліна Шеремет, Ганна Мамонова
Дата:

У селі Гроза Харківської області, в яке росія влучила «Іскандером» і вбила 53 людини, шестеро дітей залишилися сиротами, ще пʼятеро — напівсиротами.

Про це «Бабелю» 10 жовтня повідомив начальник Шевченківської селищної військової адміністрації Купʼянського району Харківської області Сергій Старіков.

«Поки у нас є контакти людей, які взяли цих дітей під опіку. Це не законна опіка, а родичі взяли доглядати. Офіційну опіку будуть оформлювати після похорону. В основному дідусі та бабусі залишилися в дітей, загинули батьки. Є тітки та дядьки. Дітей, у яких взагалі нікого немає з родичів, немає», — розповів Сергій Старіков.

Також він повідомив, що військова адміністрація селища виплачує компенсації родинам — 30 тисяч на загиблого і 50 тисяч на кожного пораненого.

  • 5 жовтня російські війська вдарили ракетою «Іскандер» по кафе-магазині в селі Гроза на Харківщині, коли там був поминальний обід на честь загиблого військового. На місці загинули 53 людини і ще шість поранені. Усі загиблі були мешканцями села. Станом на 10 жовтня зниклими безвісти вважаються 5 людей.
  • СБУ перевіряє місцевих. У МВС казали, що удар був дуже точний, тому є підстави вважати, що ракету могли навести.