Віталій Кличко заявив про політичний тиск на столичну владу і на нього особисто

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко заявив про широкомасштабну кампанію з дискредитації столичної влади та його особисто.

Про це він заявив у відеозверненні 21 червня.

«Хотів би коротко висловитися щодо ситуації, яка нині розгортається в столиці. Відбувається шквальна кампанія з дискредитації столичної влади і мене особисто. Безкінечні обшуки, що паралізують роботу департаментів і служб міста. У воєнний час вносять хаос в управління столицею. Не дають належно працювати ключовим підприємствам критичної інфраструктури. По кілька разів приходять по одну й ту ж документацію», — заявив Кличко.

Як приклад — цілодобовий домашній арешт для керівника Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука (у справі про закриті укриття). Кличко заявив, що було прохання про запобіжний захід для Ткачука, яке дозволило б йому виїжджати на місця ліквідації надзвичайних ситуацій, але суд це відхилив.

Натомість Кличко заявив, що «жоден з голів районів, які відповідальні за облаштування укриттів і є балансоутримувачами та розпорядниками коштів, не постраждав». Він натякає, що це спланована акція центральної влади, а голови райдержадміністрацій перебувають у вертикалі центральної влади.

  • 10 червня міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що у Києві перевірили всі укриття і лише 15% з них придатні для використання без суттєвих зауважень. КМДА звинуватила уряд у маніпуляції і заявила, що в столиці 65% укриттів придатні для використання.
  • Офіс президента планує поставити свою людину на місце Віталія Кличка в Київську міську державну адміністрацію. Зараз найбільш імовірний кандидат — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, саме тому ОП активно інтегрує його в життя столиці.