ВАКС оголосив депутата Київради Трубіцина в міжнародний розшук

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук обраного від партії «Слуга народу» депутата Київради Владислава Трубіцина, який у травні покинув Україну.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Це рішення ухвалили судді Ігор Строгий, Олена Танасевич і Катерина Сікора.

Прокуратура встановила, що 13 травня Трубіцин виїхав з України через пункт перетину «Рава Руська» за закордонним паспортом.

Випустили його на основі листа Головного управління розвідки. Згодом стало відомо, що до ГУР із проханням відпустити Трубіцина звернулися представники Сил спеціальних операцій.

На підставі цього листа Трубіцин уже виїжджав за межі України. Це було 21 січня, а на початку лютого він повернувся. Однак цього разу він уже тричі не зʼявлявся на судові засідання у ВАКС, хоча його попереджали належним чином.

Крім того, Трубіцин ніяк не інформував суд про причини своєї неявки. Хоча таку можливість він мав, адже 17 травня надіслав лист до Київради і просив перенести засідання робочої групи у звʼязку з нібито погіршенням стану здоровʼя.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання щодо стягнення з Трубіцина застави в розмірі 9 мільйонів 886 тисяч грн та щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Клопотання розглянуть на наступному засіданні 12 червня.

  • Наразі Владислав Трубіцин оголошений у розшук через неявку на судові засідання в справі щодо хабарництва. Депутата, який у Київраді обіймає посаду голови постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, підозрюють у тому, що він «у змові з пʼятьма пособниками вимагав та отримав неправомірну вигоду» за перемогу в тендерах на встановлення мобільних точок торгівлі в столиці.
  • 25 травня, більш ніж за рік після оголошення підозри, фракція «Слуга народу» вирішила виключити Трубіцина зі свого складу. Після підозри Трубіцин лише призупинив членство в партії, але при цьому залишався головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.