Канада надасть Україні новий пакет військової допомоги. Туди ввійдуть озброєння та навчання

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Після зустрічі у форматі «Рамштайн» Канада анонсувала додаткову військову допомогу для України, яка включає боєприпаси та навчання українських військових.

Про це повідомляє канадський уряд.

Канада передасть 43 ракети AIM-9 класу «повітря — повітря». Найближчим часом в Україну також надійде мільйон патронів калібру 5,56 мм і 4 800 штурмових гвинтівок, а до кінця літа — 21 тисячу одиниць стрілецької зброї та 2,4 мільйона боєприпасів.

Також Оттава відправить до Польщі пʼятьох інструкторів з тактичної медицини (там уже перебувають семеро), щоб навчати більшу кількість українських бійців. Водночас у межах програми UNIFIER канадські та латвійські інструктори вже почали готувати командирів нижчої ланки.

  • Із початку повномасштабної війни Канада виділила понад $8 мільярдів на підтримку України. Із цієї суми мільярд доларів спрямували на військову допомогу, зокрема на вісім танків Leopard 2A4 і броньовану евакуаційну машину, зенітно-ракетну систему NASAMS з боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкову зброю, стрілецьку зброю, гаубиці M777, камери дронів високої роздільної здатності, зимовий одяг тощо.
  • Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні «Рамштайн» анонсувала поставку ще чотирьох танків Leopard 2 Україні. Також Мадрид передасть українським захисникам БМП M113.
  • Також союзники та партнери України оголосили на «Рамштайні» про плани щодо навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління, зокрема на F-16. У наступні тижні розроблять відповідну тренувальну інфраструктуру.
  • Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на «Рамштайні» оголосив про новий пакет військової допомоги для України. Він складатиметься з обладнання для боротьби з дронами, боєприпасів, сухих пайків та іншого.