Вірменія та Азербайджан повідомляють про обстріли. Обидві сторони кажуть про загиблих

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного в обстрілах на кордоні 11 квітня. Обидві сторони повідомили про загиблих і поранених.

У Міноборони Вірменії пишуть, що азербайджанські Збройні сили обстріляли вірменських військових з мінометів у напрямку громади Тех, через що ті «вдалися до відповіді».

Пізніше Міністерство оборони Азербайджану зазначило, що це підрозділи вірменського війська зі стрілецької зброї вели інтенсивний обстріл азербайджанської армії у Лачинському напрямку, а та «вжила адекватних заходів у відповідь».

  • 5 березня в Нагірному Карабаху в невизнаній Нагірно-Карабаській Республіці (Арцах) сталося боєзіткнення між вірменською та азербайджанською сторонами. Представники Карабаху та Азербайджану повідомляють про загиблих та поранених.
  • Нагірний Карабах із середини грудня 2022 року в блокаді. Лачинський коридор, який є єдиною дорогою між НКР та Вірменією, перекритий азербайджанськими активістами. У НКР назріває гуманітарна катастрофа, там вже є нестача необхідних товарів.
  • У лютому цього року Міжнародний суд ООН зобовʼязав Азербайджан забезпечити вільний пропуск людей та транспорту до Нагірного Карабаху через Лачинський коридор.
  • У тому ж місяці Європейський Союз запустив цивільну місію на кордоні між Азербайджаном і Вірменією. Вона триватиме два роки.