Нардеп Трухін визнав свою провину на суді та уклав угоду зі слідством. Він також планує скласти мандат

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Народний депутат Олександр Трухін на суді визнав провину та уклав угоду зі слідством. Його звинувачували у пропозиції хабаря.

Про це пише Transparancy International.

Трухін вперше зʼявився на суді і повідомив, що уклав угоду зі слідством. Вона передбачає, що нардеп надішле 6 мільйонів гривень на проєкт «Армія дронів», а також заплатить штраф 68 тисяч гривень.

Прокурор зазначив, що підтримує схвалення такої угоди.

Також адвокати Трухіна заявили, що нардеп планує скласти свій депутатський мандат.

Джерела «Бабеля» у Верховній Раді розповіли, що в парламент вже надійшла заява Трухіна.

Згодом колегія суддів ВАКС затвердила цю угоду.

  • 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася ДТП за участю Audi, в якому перебував депутат «Слуги народу», заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін. ЗМІ спочатку повідомляли, що саме він був винуватцем аварії та керував авто.
  • 1 лютого 2022 року «Українська правда» оприлюднила відео з нагрудної камери поліцейського Сергія Петрика, який першим прибув на виклик про аварію. На записі з камери поліцейського видно, що Трухін пропонував гроші, намагався «піти в ліс» і хотів зателефонувати тодішньому главі МВС Денису Монастирському (там це заперечили). Також патрульний розповів, що Трухін та всі інші в авто були «готові» (пʼяні), але відмовилися проходити драгер.
  • 7 вересня 2022 року Трухіну повідомили про підозру у спробі підкупити поліцейських.