Twitter зробить двофакторну автентифікацію через SMS доступною тільки для передплатників

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Тільки платні підписники Twitter зможуть використовувати SMS-повідомлення як метод двофакторної автентифікації для захисту своїх облікових записів.

«Після 20 березня тільки передплатники Twitter Blue зможуть використовувати текстові повідомлення як метод двофакторної автентифікації», — йдеться в повідомленні компанії.

Компанія вважає, що двофакторною автентифікацією на основі телефонних номерів зловживають шахраї.

Двофакторна автентифікація, яка призначена для підвищення безпеки облікових записів, вимагає, щоб власник акаунту використовував пароль і другий метод верифікації. Twitter дозволяє двофакторну автентифікацію за допомогою текстового повідомлення, відповідної програми та ключа безпеки.

  • Синя галочка, яка раніше була безкоштовною для перевірених акаунтів політиків, відомих особистостей, журналістів та інших громадських діячів, тепер відкрита для всіх, хто готовий платити. У січні Twitter заявив, що передплата Twitter Blue коштуватиме $11 на місяць.
  • У квітні 2022 року американський мільярдер Ілон Маск придбав 9,2% акцій Twitter, став найбільшим акціонером і очолив компанію. Після купівлі Ілон Маск розпустив раду директорів, анонсував створення Ради з модерації контенту, запустив платну верифікацію (синю галочку) і хоче запустити версію без реклами — таким чином компанія хоче збільшити дохід і попит на свої продукти класу «преміум».